- Seikat sayaur sawi
- 1/2 batang lobak merah
- 1/2 labu bawang besar
- 1 ulas bawang merah dan putih
- Sedikit tauhu dan fish cake
- 1 biji cili merah
- Sedikit sos tiram
- Sedikit garam dan serbuk perasa
Cara memasak.
- Panaskan minyak. Tumbuk kasar bawang merah dan putih. Kemudian tumiskan bawang tersebut.
- Masukkan tauhu dan fish cake yg di potong dadu. Kemudian masukkan sedikit sos tiram dan air.
- Masukkan batang sawi dan lobak merah yg di potong memanjang.
- Setelah batang sawi dan lobak merah agak masak, masukkan daun sawi dan bawang besar yg di potong bulat.
- Akhir sekali masukkan cili merah yg di potong serong. Perasakan dengan sedikit garram dan serbuk perasa. Siap di hidangkan.
No comments:
Post a Comment