- 5 biji bendi
- 1 ulas bawang merah
- 1 ulas bawang putih
- 1/2 batang lobak merah
- 1/2 labu bawang besar
- 1/2 tauhu dan fish cake
- 1 biji cili merah
- Sedikit kicap
- Sedikit garam dan serbuk perasa
Cara memasak.
- Potong serong sayur bendi dan cili merah. Potong memanjang lobak merah.
- Panaskan minyak. Goreng tauhu dan fish cake. Ketepikan dulu kemudian tumbuk kasar bawang merah dan putih.Tumiskan bawang merah dan putih tadi dalam lebihan minyak mengoreng tauhu dan fish cake tadi.
- Masukkan kicap dan sedikit air, kemudian masukkan sayur bendi dan lobak merah yg telah di potong. Kacau sehingga sebati. Biarkan air sedikit kering.
- Masukkan tauhu dan fish cake. Kacau lagi hingga sebati, kemudian masukkan serbuk perasa dan garam.
- Akhir sekali masukkan bawang besar yg di potong bulat dan cili merah. Sedia di hidangkan. Selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment